Bejelentés


kutya,dog,állat,kutya tanítás, bolha, linkek, ül, fekszi


Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek.
+
Ingyenes tanulmány:
10 megdöbbentő ok, ami miatt nem megy az angol.








Keresés a honlapon





 American Stafford Sir Terrier


Eredeti feladata: Gladiátor kutya




Általános megjelenés: 


Az amerikai staffordshire terrier nagy erő benyomását kelti, izmos de emellett meg kell őriznie fürgeségét, eleganciáját, élénkségét. Középméretű, erőteljes felépítésű kutya. Bátorsága közmondásos.


Jelleme:


Az amerikai staffordshire terrier őszinte,barátságos,egyszerű,kedves,mozgékony és szilaj kutya.Figyelmes,nagyon bátor,kitartó és nem kíméli magát.Nagyon hűséges a családjához,és általában eléggé engedelmes is.A kan kissé domináns viselkedésű lehet.Ez a kutya általában jól kijön a gyerekekkel,és meglehetősen sokat el is tűr tőlük,ám szilaj természete miatt inkább nagyobb gyerekek játszótársának alkalmas.A fajtársaival való találkozás viszont gondokat okozhat.A kan különösen határozottan igyekszik bebizonyítani fölényét,de e tekintetben igen sok múlik a kutya szocializációján és nevelésén.A megfelelően nevelt amerikai staffordshire terrier hűen őrzi a lakást és a gazdája tulajdonát,de nem viselkedik barátságtalanul az idegenekkel szemben.Ha azonban a család tagjai veszélybe kerülnek,habozás nélkül a segítségükre siet.A macskákkal és egyéb háziállatokkal megfelelő szocializáció esetén jól megfér.



Az amerikai staffordshire terrier bátor, kitartó, barátságos kutyafajta. A családtagokkal szemben rendkívül figyelmes és odaadó.


Mozgásigény : Elég magas. Napi 1-3 óra edzés boldoggá teszi a kutyát.


Személyiség: Nagyon inteligens, bátor és magabiztos fajta. Magas fájdalomtűrő képességének köszönhetően idealis társ gyerekek számára. Mivel egy terrierről van szó, a kisebb háziállatokra zsákmányként tekinthet. Agressziót tanúsithat azonos nemű kutyákkal szemben.


Szocializációs követelmények: A korai szocializáció igen fontos. Ez lehetővé teszi a kutyák számára, hogy kényes helyzetekben helyes döntést hozzanak.


Az ideális otthon: Ahol a kutyával sok időt tudnak tölteni. A kutya és a gazdi közötti komunikáció és bizalom nagyon fontos eleme a nevelésnek.


Temperamentum: Az Amerikai Temperamentumot Tesztelő Társaság (American Temperament Test Society) minden évben több ezer kutya vérmérsékletét teszteli le. Az amerikai staffordshire terrier a legtöbb népszerű ktyafajtánál jobb eredményt ért el. A 83.9%-ával megelőzi a beaglet, bollie-t, dobermant és a cocker spánielt.


 


 



Szólj hozzá

Név:
E-mail címed:
Az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon
Szöveg:
Milyen nap van ma Magyarországon?













Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!